Tänk utanför lådan för att skapa något innovativt

Att komma på något som inte finns kräver mycket tid och dedikation. Man kan inte förvänta sig att det bara är att fundera lite och sedan så kommer svaren falla i knät på en. I många fall finns det även många som har kommit på samma idé som du, även om inte du känner till det än. I följande inlägg kommer du kunna läsa om några saker som man kan göra för att försöka få igång det kreativa tänkandet och förhoppningsvis komma på lösningar.

Identifiera problemet

Det är väldigt viktigt att man först och främst lär känna problemet som man har att göra med. Det kan vara en del som tror att det här steget är enkelt, men då misstar man sig verkligen. Det är viktigt att man känner till problemet helt och hållet! Man måste identifiera varenda liten del av det och sedan kan man gå vidare till nästa steg.

Lek med tanken, hur kan vi lösa problemet?

Här är det viktigt att man tillåter sig själv att använda fantasin. Det är enklare om man gör detta tillsammans med en vän eller kollega. Då kan man helt enkelt hjälpa varandra att driva tänkandet framåt. Man ska komma ihåg att i det här stadiet behöver man inte tänka på vad som är rimligt eller vad som är ekonomiskt.

Kom på konkreta lösningar till problemet

När man kommer till det tredje och sista steget så handlar det om att man ska försöka finna en rimlig och bra lösning till problemet. Det kan vara en idé som började som något knasigt, men som sedan ledde till något konkret och realistiskt.