Innovationer som revolutionerat sjukvården

Det finns väldigt många olika innovationer som redan revolutionerat sjukvården, och det är intressant att se vart det här kommer att ta oss i framtiden. I följande inlägg kommer du kunna läsa om några innovationer och avslutningsvis om något som vi kanske kommer att få se mer av.

Röntgen

Tack vare att vi numera kan röntga så har läkare världen över möjlighet att se vad som hänt med skelettet utan att ens behöva öppna kroppen. Det här har lett till många framsteg inom sjukvården, dock var det inte helt ofarligt att genomföra en röntgen när den väl uppfanns. Idag ser det annorlunda ut och om man följer läkarens instruktioner om att inte dricka eller äta något innan så är det ingen fara.

En doktor i telefonen

I dagens samhälle är det vanligare med teknologi som är kopplad till våra telefoner, och självklart finns det appar som gör det möjligt för privatpersoner att prata med läkare direkt i en app. Det finns även möjlighet att prenumerera på den här tjänsten, och om man behöver medicin utskrivet på recept så kan läkaren även göra det.

Nya funktioner i smartphones

I de nya telefonerna kan man hålla koll på allting från puls till hur mycket man rör sig om dagen. Det här är väldigt bra för privatpersoner för att hålla koll på sin hälsa.

Pacemakern, eller hjärtstimulatorn som den också kallas

Pacemakern är en uppfinning som hjälper hjärtat att bulta med en jämn rytm. Den här teknologin kan man “installera” hos människor som har problem med sitt hjärta. Det finns många fördelar med att använda en sådan om det är så att man har problem med hjärtrytmen och väldigt många liv har räddats sedan den här maskinen tog plats på marknaden. Rolig information om denna är att det faktiskt är en svensk uppfinning.

Saker som kan komma i framtiden

Tack vare dagens teknologi så finns det många som tror att mycket ska kunna ersätta människan. Det kan till exempel handla om att man har förlorat ett ben och att man med hjälp av tekniken ska kunna skapa ett nytt ben som ska kunna kommunicera med hjärnan utan att man egentligen behöver göra något. Precis som med ett vanligt ben så kommer det reagera på reflexer från hjärnan, och det är de här kopplingarna man försöker skapa med ny teknik.