Framtidens färdmedel är redan här

Det har nog inte undgått en enda människa på jorden att vi har ett stort problem med förändrande klimat. Det här är dock något som många innovatörer jobbar med att lösa, det vill säga att komma på nya lösningar som ska byta ut de gamla som är dåliga för miljön. I det här inlägget så kommer du kunna läsa om några revolutionerande innovationer som har, eller kommer, inta marknaden inom en snar framtid.

Elon Musk och Tesla

En man som ofta förknippas med innovation är Elon Musk. Han har varit ansiktet utåt för Tesla i många år nu och det är han som styr skutan mot mer hållbara lösningar. Något som Tesla gått ut väldigt starkt med är bland annat att producera miljövänliga fordon, och det är därför de som är ledande när det kommer till bland annat elbilar. Dock är prislappen fortfarande väldigt hög på de här bilarna och därmed kan det vara många som väljer att inte köpa dem i dagsläget.

Google cars

När det kommer till bilar som kör av sig själva så är google väldigt duktiga. De har arbetet på tekniker i flera år nu som ska kunna göra det möjligt för bilar att köra själva utan en chaufför. Det som är intressant med just detta är att det i många fall faktiskt är säkrare att låta en bil köra själv än att låta människor göra det. Det här beror på att teknologin kan uppfatta faror snabbare än människan, samt se saker med hjälp av satelliter som är omöjliga för människoögat att se i tid. Det är spännande att se vad det här kommer att utvecklas till i framtiden.

Bilar som laddas av sig själva när de kör

Något som är revolutionerande i dagsläget och som faktiskt kommer från Skandinavien är att elbilar ska kunna ladda sig av sig själva när de kör. Det här gör de genom att använda sig av rörelsen som de har och kommer därmed att kunna skapa energi. Det här är en utav de häftigaste upptäckterna just nu.

Färdmedel som flyger fram

Om man ska se lite lägre fram och spekulera kring vad för typ av färdmedel som vi kommer få se mer av i framtiden så skulle kanske flygande färdmedel vara något. Det här skulle verkligen kunna lösa problemen som större städer har med bland annat avgaser och trafikköer.

Idén kom från en känd innovation från början: drönaren

Om man ska se på tekniker som skulle kunna bli aktuella för färdmedel så är det bland annat drönaren. Kanske kommer det bli möjligt att man helt enkelt har självkörande drönare när man ska någonstans i framtiden. Man vet aldrig hur lång tid det tar för nya innovationer att inta marknaden.