Så växer innovation fram

Om det inte hade funnits tävlingsmänniskor, konkurrens, pengar och ära inblandat när man ska uppfinna saker och ting så är det oklart om utvecklingen faktiskt hade gått framåt eller ej. Därför så kommer du i det här inlägget få lite mer kunskap om hur innovation faktiskt hänger ihop med tävling, pengar och konkurrens.

Konkurrensen leder till framgångar

Att flera kämpar om att blir bäst, vara först med något eller helt enkelt vill vinna över någon annan är en vanlig orsak till att innovationer föds fram. Det finns många exempel på det här genom tiderna, hur olika uppfinnare har försökt komma på samma sak ungefär samtidigt. När väl en har lyckats så lägger den andra oftast av, vilket är synd eftersom de med gemensamma krafter skulle kunna vidareutveckla tekniken.

Stressen kan leda till starkare fokus

När man är lite stressad, inte alltför mycket, så kan det leda till att man blir mer fokuserad. Det här kan också i sin tur leda till att man kommer på något nytt och innovativt. Det är dock viktigt att man inte blir för stressad eftersom stress i somliga fall kan ha negativa bieffekter.