Desto mer vi vet, desto mindre vet vi

Det är mycket som vi människor inte känner till och om man ska vara helt ärligt är det omöjligt för en människa att kunna allt. En del människor har väldigt bra minne, men det finns också människor som lider av psykiska sjukdomar som gör att de minns precis allting. Det beror på att de inte har något filter som sorterar bort överflödig information. Dock finns det en ganska känd paradox som lyder: desto mer vi vet, desto mindre vet vi, och det handlar just om hur mycket information det finns i världen. Vill man dock utöka sitt kunskapsförråd så kommer man finna några tips i följande inlägg.

Läs en kvällskurs

Ett sätt på vilket man kan lära sig något nytt på är att man skriver in sig på en kvällskurs. Tack vare dagens teknologi så kan man studera nästan vad man vill från sitt hem. Det här är väldigt bra för dig som känner att du inte orkar åka någonstans efter jobbet.

Köp eller låna en bok

Vill man hellre läsa fritt så kan en ny bok vara en bra idé. Man behöver ju inte köpa nya böcker om man istället väljer att gå till biblioteket och låna böcker. Det här är bra för både plånboken och klimatet.

Ställ frågor

Något annat som man kan göra om man vill lära sig nytt är att man talar med människor – det spelar ingen större roll om man känner dem eller inte. Det som är viktigt är att man ställer många frågor. Säkerligen kommer du få något svar som du inte hade räknat med. Det här är även ett väldigt socialt sätt att lära sig nya saker på – perfekt för den som känner att den inte har så mycket av den sociala biten i sin vardag till exempel.