Varför ett vaccin för coronaviruset tar tid att utveckla

Jag har tidigare på den här bloggen skrivit om att vetenskapen ständigt fortskrider och att vi i princip varje vecka kan läsa om någon ny vetenskaplig upptäckt i medierna. Så varför tar det i sådana fall sådan tid att få fram ett vaccin för Covid-19?

Tid kan det också ta att få ihop ett sparkapital till ditt barn. Med det sagt är ett regelbundet månadssparande, även om det inte handlar om någon stor månatlig insättning, en av de bästa sakerna du kan göra för dina barn. I och med “ränta på ränta”-effekten kan så lite som en hundralapp i månaden utgöra en bra grundstomme för barnets framtida liv. Hos SAVR kan du börja spara till ditt barn på ett enkelt sätt.

Generellt sett brukar det ta någonstans runt 10 år att utveckla ett nytt vaccin. I och med att man redan nu talar om att ett vaccin mot Covid-19 kan vara på gång att börja testas kan vi konstatera att utvecklingen enligt de flesta indikationer tycks gå rekordsnabbt. Skälet till att det tar så pass lång tid att utveckla vaccin överlag bottnar mestadels i att alla läkemedel måste testas rigoröst innan de släpps ut på marknaden. Vad man främst vill försäkra sig om är förstås att ett vaccin inte ger biverkningar som är värre än sjukdomen det är avsett att bota.