Finansiera starten av ditt företag

Går du i tankar om att starta eget? Det är mycket att ha koll på, inte minst vad gäller själva planeringen av uppstarten och det du ska sälja. En viktig faktor för att lyckas med sin start av verksamhet är att ha ekonomin för det.

Att starta eget företag är en dröm för många, men få genomför drömmen. För vissa kan den första tröskeln handla om bristen på kapital. Att sakna pengar för att kunna skapa en prototyp eller för att få igång marknadsföringen kan sätta käppar i hjulet redan vid starten. För dig som saknar startkapital finns andra sätt att genomföra din dröm.

Finansiera och starta företag

För nyföretagare som behöver ett startkapital finns olika sätt att skaffa kapital. Sälj in din idé hos nära och kära och försök övertala dem om att investera i ditt företag. Funkar inte det kan du testa med Almi, sälj in din idé hos dem och se om de nappar. Om inte Almi skulle nappa kan du testa att få lån utan UC med många förfrågningar som ett alternativ. Ett annat sätt är att testa med så kallad crowdfunding. Det är ungefär samma koncept som med Almi, men där är det privata investerare som investerar i din idé om de tror på dig och ditt företag. Söker du på nätet kommer du finna massor av ställen du kan ansöka om crowdfunding.