Kända kvinnliga entreprenörer i Sverige

Det finns många kända kvinnliga entreprenörer i Sverige och i följande inlägg kommer du att kunna läsa om några av dem. De senaste åren har det nämligen slagit igenom många kvinnor på marknaden och det är något som är väldigt kul! Man ska dock komma ihåg att det finns bra många fler framgångsrika entreprenörer än vad som ryms i det här inlägget.

Isabella Löwengrip

En av kvinnorna som är mest framgångsrik just nu är Isabella Löwengrip och det är ingen hemlighet att hon siktar på att bli en av världens mäktigaste affärskvinnor. Hon driver flera olika företag och är även delägare i några andra. Allting startade med en blogg där hon låtsades vara någon helt annan än sig själv, och idag är det en av Sveriges mest populära bloggar.

Bianca Ingrosso

Dottern till Pernilla Wahlgren heter Bianca och för några år sedan valde hon att ta sin pappas efternamn, nämligen Ingrosso. Hon har genom åren bloggat, varit med i TV-program, har en egen podcast och så vidare. Numera har hon även sitt helt egna sminkmärke och för bara några veckor sedan lanserade hon och väninnan Alice Stenlöf sitt alldeles egna klädmärke: Bianca och Alice.

Lena Apler

En känd entreprenör i Sverige är Lena Apler och lite rolig information om henne är att hon faktiskt är den första kvinnan i Sverige som startat en bank. Efter många år inom banksektorn så tog hon steget att faktiskt försöka göra något på egen hand och det kan man ju bara säga gick bättre än förväntat. Det är med stor spänning som vi väntar på att se vad hon kommer att hitta på härnäst.

Cristina Saliba

Cristina Saliba har ett finger med i många bolag och något som hon kanske blivit mest känd för på senare dagar är att hon investerar tillsammans med väninnan och författaren Camilla Läckberg i bolag som drivs av kvinnor. Deras investmentbolag heter Invest in her och de har redan gjort några riktigt bra affärer. Bland annat har de valt att gå in med kapital i ett företag som heter Dahls. Dahls är en online tjänst där man kan beställa skönhetsvård hem till huset, som till exempel en manikyr-behandling eller sminkning. Det går väldigt bra för bolagen som Cristina är med i för tillfället.